Tietoja minusta

Oma kuva
Olen -95 syntynyt ratsastaja Hämeenkyröstä. Sydämeltäni olen ehdottomasti kenttäratsastaja, mutta pidän kovasti myös koulu- ja esteratsastuksesta. Blogi kertoo hevoselämäni iloista ja suruista.

sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Edistystä!

Nyt kyllä kelit hellii. Lämpöä ja aurinkoa, IHANAA!!

Kotikentän pohjakin on aivan loistavan hyvässä kunnossa.

Pääasiassa olen tehnyt peruskoulutyöskentelyä. Sitä ei varmasti koskaan voi tehdä liikaa. Oman istunnan kanssa on kova tekeminen ja se pakollinen ratsastustauko on tuntunut tuovan kaikki vanhat opitut huonot tavat pintaan. Onkin ollut ihanaa, että olen saanut ratsastaa joka päivä pelkästään silmän alla ja ratsastustani on kuvattu videolle. Siitä näkee itsekin todella hyvin mitä asioita olisi syytä korjata.

Villen ja Henkan kanssa olen harjoitellut paljon siirtymisiä ja eri jyrkkyyksillä meneviä väistöjä, sekä yritetty hakea sitä kaikkein tärkeintä, eli rentoutta. Henkka on ollut ihan mega kevyt, mutta Villen kanssa on työstettävä huomattavasti enemmän, että sen saa edestä kevyeksi ja liikkeeseen lennokkuutta.

Henkkaa ratsastan pääasiassa normaalilla Sprengerin perusnivelellä, mutta koska se on tuntunut nyt edistyvän hyvää vauhtia, kokeilin sille ensimmäistä kertaa kankikuolaimia (kuvia alla) Se tuntui todella tyyneltä, tyytyväiseltä ja itseensä ylpeältä hevoselta.

Voi kunpa joskus saisin sen kulkemaan kodin ulkopuolellakin samalla tavalla … esimerkiksi vaikka kisoissa…?

Tarkoitus oli tehdä puomiharjoituksia tällä viikolla, mutta päädyimmekin tekemään niiden lisäksi jumppaa kavaleteilla ja muutaman hypyn ihan perus kapealla pystyllä. Molemmat hyppäsivät hyvin ja pehmeästi, Henkka aluksi vähän ihmetteli “uuttavanhaa- John Deere-retroestettä“, pöhköili ja puhisi, sillä este oli poikkeuksellisesti koristeltu oksilla J

Tänään aamulla kävin kaikilla maastossa, mäkitreeniä, metsässä rämpimistä ja ojien yli loikkimista, eli kaikkea kivaa !!

Ensiviikolla lähdetään Villen ja Henkan kanssa Tiinalle (Vähämäki) treeniin, sekä starttaan Villen kanssa Ypäjällä pari koululuokkaa.

Ja vihdoikin, tänään Aikidoon!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti