Tietoja minusta

Oma kuva
Olen -95 syntynyt ratsastaja Hämeenkyröstä. Sydämeltäni olen ehdottomasti kenttäratsastaja, mutta pidän kovasti myös koulu- ja esteratsastuksesta. Blogi kertoo hevoselämäni iloista ja suruista.

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Kotona jälleen

Syysloma, sekä hyvä ja antoisa treeniviikko on nyt takana. Alkuviikosta Ville ja Henkka pakattiin traileriin ja suunnattiin kohti Lounais-Hämeen ratsutilaa Vähämäelle. Koska kotona tarhat ovat yhä edelleen aivan kamalassa kunnossa, pelkkää savea ja kuraa, perillä ajattelin päästää ne aluksi yksitellen maneesiin juoksemaan. Ville ei ymmärtänyt ollenkaan, että se oli vapaana ja voisi irrotella ja ilotella.

Henkka puolestaan luuli, että se on liinassa ja tyytyi ravailemaan minun ympärillä. Hassuja maalaisheppoja, maneesi on maneesi ja siellä tehdään hommia, tarhat on tarkoitettu humputteluun J

Koulutunnit sujui ihan kivasti, vaikka Henkkaa ei aluksi huvittanut yhtään ja se oli nyrpeänä, nopeasti se siitä innostui ja päästiin asiaan. Harjoiteltiin pääasiassa väistöjä, siirtymisiä sekä tempon muutoksia eri askellajeissa. Sitä perusratsastusta, jota ei varmasti koskaan tule treenattua liikaa.

Ratsastin viikolla myös tallin myyntihevosia läpi ja täytyy sanoa, että se oli jälleen kivaa vaihtelua omiin hevosiin.

Estetunneilla harjoiteltiin laukan lyhentämistä ja pidentämistä, suhteutettuja linjoja, sekä lopuksi aina hypättiin muutama 100-110cm rata.

Henkka on niin erilainen hevonen kuin minulla on koskaan ollut ratsastettavana.

Se hyppää rohkeasti ja ketterästi, eikä minun taitoni välillä vielä meinaa riittää mukautumaan sen hyppyihin vaan jään helposti liiaksi liikkeen taakse.
Treeniä, treeniä ja treeniä lisää!!





Siitä huolimatta itselle jäi aivan huippu fiilis, tällä viikolla se hyppäsi mielellään, sillä oli eteenpäin pyrkimystä ja se todella näytti nauttivan työskentelystä.

Torstai-illan olimme avecini kanssa Hope -hyväntekeväisyyskalenterin lanseeraustilaisuudessa Helsingissä, jossa Nanan (Simelius) upeat teokset kalenterin kuvista huutokaupattiin Aleksi Valavuoren meklarin taidoilla.

Perjantai luiskahtikin sitten tuttuun tapaan HIHSsissä J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti