Tietoja minusta

Oma kuva
Olen -95 syntynyt ratsastaja Hämeenkyröstä. Sydämeltäni olen ehdottomasti kenttäratsastaja, mutta pidän kovasti myös koulu- ja esteratsastuksesta. Blogi kertoo hevoselämäni iloista ja suruista.

torstai 22. joulukuuta 2011

Joulua odotellessa!

Vähitellen ruunalan väki hiljentyy joulun viettoon.
Talli on siivottu ja koristeltu havuilla.

Ooohhh… tuoksuu joululle. .. puhdasta purua, kuusen havuja ja heinää….

Vielä on kaksi päivää aattoon…..

Iso-papan ohjeilla hevosille annettiin jouluna kaksinkertainen annos kauroja ja aattona, iltaruokien jälkeen ei talliin sopinut mennä.
Joulu-aattoyö on maaginen yö, sillä se on ainoa hetki vuodessa kun hevoset osaavat puhua ihmisten kieltä.

Mikäli kuitenkin joku utelias ruoja uskaltautuu salakuuntelemaan talliin, tietää se koko tulevalle vuodelle epäonnea ja sairauksia tallin koko väelle.

Lämmin keli ja rankkasateet veivät lumet pois ja maa on jälleen mustaa ja märkää täynnä. Pelloilla ja metsissä on lupa ratsastaa, mutta ei todellakaan huvita kraateroida kenenkään maita piloille, sillä hevoset uppoavat joka askeleilla niin paljon, että maastoon jää liikaa jälkiä.

Onneksi on oma tie, jota edestakaisin ratsastamalla voi harjoitella kaikki mahdolliset kouluväännöt paitsi ympyrät ja voltit J
Maneesi on lähellä, mutta ei ole mitään järkeä kuljettaa hevosta joka päivä traikulla.

Siis sitä pakkasta ja oikeaa talvea odotellessa….

Hevoset hierottiin ja jälleen, sekä Ville ja Henkka olivat molemmat melko kireitä vasemmalta. Itse kävin myös hierojalla ja yllätys yllätys.. vasen puoli oli melkoisen juntturassa….. sekä kokonaan oikea reisi… hhmmm…

Tästä on helppo päätellä, että ratsastaja on hevosen peili ja omat ongelmat tulevat näkyviin melko tehokkaasti.

Ei auta muuta kuin ottaa lusikka kauniiseen käteen ja yrittää korjata. Onneksi on hyvät ja motivoituneet opettajat, joiden varmasti uskoisin puuttuvat hanakasti kaikkiin virheisiin ja ongelmakohtiin.

Joulun välipäiville on jälleen luvassa Ypäjällä aluevalmennus. Tällä kertaa se on kaikkien lajien yhteinen kuivaleiri…

No, olen Henkalla junnujen koulu- ja esterenkaassa sekä varasijalla kentässä plus Villellä kentässä.. (kouluun meitä ei ole vielä katsastettu..) joten leirillä aamulla on estetunti, päivällä kenttää ja illalla koulua. Siihen väliin sitten ne luennot, kuntotestit, radanrakennukset jne…

Kiirettä pitää, mutta hauskaa on luvassa J

Haluankin toivottaa kaikille

Hyvää ja Rauhallista Joulua !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti