Tietoja minusta

Oma kuva
Olen -95 syntynyt ratsastaja Hämeenkyröstä. Sydämeltäni olen ehdottomasti kenttäratsastaja, mutta pidän kovasti myös koulu- ja esteratsastuksesta. Blogi kertoo hevoselämäni iloista ja suruista.

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Henkka estetreenissä Sata-Hämeellä

 
Kävin eilen  Tallitiimin maneesilla hyppäämässä Henkalla. Villen ja Lobon päiväohjelmassa oli koulutreeniä kotikentällä navakan vaakatuulen piiskatessa. Tänään on sitten Villen hyppypäivä ja Henkan vuoro veivata koulukiemuroita.



Harjoitus aloitettiin ravissa. Maassa 2,7m etäisyydellä ristikossa oli ravipuomi. Ajatuksena oli ravata ristikolle aktiivisessa, mutta rauhallisessa ravissa.


Sitten ravipuomit siirrettiin ristikoiden eteen maapuomeiksi ja harjoitusta jatkettiin laukassa. Ristikolta laineelle 12,3 m etäisyydellä, suunnan vaihto ja toiselta ristikolta okserille, etäisyys sama 12,3 m. Estekorkeus 90cm.
Ajatuksena oli saada 3 sujuvaa laukka-askelta, ristikon jälkeen kevyt puristus pohkeella että laukka jatkuu ja laineelta - okserilta myötälaukassa alas.






Seuraavaksi harjoiteltiin kaarevalla uralla hyppäämistä. Esteiden etäisyys 18m, eli 5 laukka-askelta. Tällaisia linjoja esiintyy usein sekä rataeste-, että kenttäradoilla. Suhteutettuja välejä tulisi aina ajatella yhtenä tehtävänä, ei kahtena eri esteenä.




Sitten yhdistin harjoitukset ja hyppäsin tehtävät ratana. Estekorkeus 105-115 cm. Radasta on video, mutta valitettavasti en saa ladattua sitä jostain syystä blogiin.
 
 
 
No, tyrin  lähestymisen radalla, joten uudestaan suhteutettu pysty-laine linja, sillä se oli radalla tosi huono.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti