Tietoja minusta

Oma kuva
Olen -95 syntynyt ratsastaja Hämeenkyröstä. Sydämeltäni olen ehdottomasti kenttäratsastaja, mutta pidän kovasti myös koulu- ja esteratsastuksesta. Blogi kertoo hevoselämäni iloista ja suruista.

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Huoltotoimenpiteitä

Vähältä piti, etteivät hevosten rokotukset menneet umpeen. Se olisikin sitten tietänyt koko rokotusohjelman alkamista alusta.

Jostain kumman syystä  tuli selailtua hevosten papereita ja onneksi eläinlääkärillekin sopi alkuviikon aikatauluihin tulla rokottamaan. Samalla kaikkien kolmen pollen hampaat raspattiin, sillä jokaisella olikin pientä hammaspiikkiä kalustossa. Toisaalta, se ei tullut yllätyksenä, sillä ratsastaessa oli ohjaan jo tuntumaa, että jotain pientä häikkää suussa saattaisi olla.

Henkka jouduttiin (taas) rauhoittamaan, itse asiassa kaksikin kertaa.
Harmaa pistää sen verran vimmatusti hanttiin, eikä oikein tykkää tästä toimenpiteestä.
Ponit on sivistyneempiä ja niille tämä on jo tuttua kauraa.

Joten hevoset ovat siis viettäneet muutaman päivän pienimuotoista rokotuslomaa.

Pentti, tyttökissa nimestään huolimatta, sai rokotuksen. Prinsessallakin oli myös hieman vastaan-pökötystä asiasta....



Eilen hevoset kengitettiin. Edellisestä kengityksestä oli kulunut 6 viikkoa.

Villen kengitysväli on 4, maksimissaan 5 viikkoa. Se on kauhean tarkka jaloistaan, varsinkin ettei asento muutu kavion kasvaessa liikaa. Myös naulat eivät saa olla liian kireässä eikä tietenkään liian löysällä, eikä kenkä tai vuoleminen saa olla puolta milliäkään vinossa, tai se ei vaan yksinkertaisesti kävele. Se on myös erittäin epäluuloinen, kun sille laitetaan kesällä uudet nahkapohjalliset ja ne hieman narisevat aluksi. Tai kun laitetaan ensimmäiset tilsakummit talvella.
Vähän siis jännitin, kuinka se nyt kävelee kengityksen jälkeen, kun nyt meni jo viikon yli ns. kriittisen rajan.
Pelko oli tällä kertaa aiheeton, sillä sehän oli ihan ok.
Villen oma luottokengittäjä, Lammin Pekka tekee kyllä todella todella sadasosamillin tarkkaa työtä.

Villen diivamaisuus on jotenkin hassua, kun tietää miten se päästelee esimerkiksi maastoradalla.
Mutta, olen tullut siihen lopputulokseen, että kun perusasiat on kunnossa, sen on helppo antaa kaikkensa sillon kun tehdään töitä.

Lobolla ja Henkalla kengitysväli on 8 viikkoa, niillä kavio kasvaa sen verran hitaammin. Tosin molempien kengät olivat  jo niin loppu, että oli aivan pakko saada uudet pitävät talvipopot alle.

Kaikille laitettiin myös tilsakummit kavion ja kengän väliin, kuten aina talvella, etteivät kaviot kerää lumitilsoja ja ala muistuttamaan korkokenkiä.

Ville-vilukissalle saapui HorsePron lähetys, kiitos muuten nopeasta toimituksesta!
Nyt on ponilla uusi superlämmin Eskadron tallitoppaloimi kiinteällä kaula- ja mahakappaleella... vähän näin niinkuin ennakkojoululahjana.



Kirjavinkki:

Hevosen anatomia - Björn Sandgren

Hevosen rakenteen ja sen toiminnan tuntemus on välttämätöntä, jotta tietäisi kuinka ehkäistä sairauksia ja vammoja ja miten toimia onnettomuuden sattuessa. Tieto tekee yhdessäolon hevosten kanssa mielenkiintoisemmaksi ja hauskemmaksi. Hevosen Anatomia perehdyttää Sinut helposti hevosen rakenteen salaisuuksiin. Ruotsalaisen Skaran hevosklinikan eläinlääkäri Björn Sandgren on koostanut tämän kirjan kuvineen ja teksteineen.



Hyvät ja selkeät kuvat ja teksti.

Helppo olla mukana vaikka tallilla, koska kirjassa kierreselkä. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti