Tietoja minusta

Oma kuva
Olen -95 syntynyt ratsastaja Hämeenkyröstä. Sydämeltäni olen ehdottomasti kenttäratsastaja, mutta pidän kovasti myös koulu- ja esteratsastuksesta. Blogi kertoo hevoselämäni iloista ja suruista.

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Raakaa treeniä ja kisatunnelmaa!

Erittäin mahtava ja huippu treeniviikko Henkan ja Villen kanssa takana.

Jotenkin olen tässä kehitellyt itselleni aivan omintakeisin
“orava p****lla “ -esteistunnan, jota sitten viikon verran yritettiin taikoa Tiinan (Vähämäki) tarkkojen silmien alla näkymättömiin. Lopulta esteradat alkoivat näyttämään edes jotenkin siedettäviltä ja hieman jo sinne päin J

Koska samaan aikaan Ypäjällä pyöri kisaviikko-huuma, olin ilmoittanut Villen koululuokkiin, sillä kenttäratsastus on minulla vielä toistaiseksi kiellettyjen listalla. Ja kenttää ajatellen, tarvitsen todellakin suurta panostusta kouluratsastukseen.

Starttasimme siis aitojen ja oikeiden kouluhevosten keskellä elämämme ensimmäiset kansalliset helppo A:n radat.

Perjantaina ratsastettiin He A:2 kouluohjelma.

Ville tuli verryttelyssä hyväksi, mutta jotenkin yhden ratsukon “odottelu aitiossa” menetin sen rentouden, enkä enää saanut sitä radalle niin hyvään muotoon ja rennoksi, kuin se oli ollut hetkeä aiemmin. Luokassa tuomaroivat Katja Törrönen, jolta saimme 60,517% sekä Anna-Leena Laakso, jolta saimme 58,966%. Eli yhteensä 59,741% . Saimme arvokasta kisakokemusta ja hyviä kommentteja mitä harjoitella, mitä tehdä toisin ja mitä parantaa.

Lauantaina starttasimme HeA kenttäkilpailu ohjema n:o 6 2009.

Verryttely alkoi kaikkea muuta kuin lupaavasti. Ville oli aluksi täyden kympin rautakanki. Se vastusti ihan kaikkea ja oli jotenkin “lievästi” sanottuna hankala, törkeän vaikea ja "ei-voisi-vähempää-kiinnostaa" -poni, mutta sitten, en tiedä mitä tapahtui, yht´äkkiä se muuttui 100%:n superiksi, oli edestä kevyt kuin höyhen ja intoa puhkuen odotimme vuoroamme tosi toimiin. Tässä kohtaa minulta varmaan irtosi päivän ensimmäinen hymykin.

Jeppis ja jepulis…. tästähän siis oikeasti voisi tulla jotain J

Hieman kiemurtelimme alkutervehdykseen, mutta itse pysähdys sujui upeasti tasajaloin. Olin jo päättänyt, että nyt tai ei koskaan, riskejä on otettava, maksoi mitä maksoi. Ratsastin rohkeasti, vaikkakin ensimmäisessä keskiravissa Ville rikkoi muutaman askeleen laukalle. Seuraavassa keskiravissa korjasin virheen ja saimme siitä 7. Sama juttu toistui kolmikaarisella kiemurauralla, jossa vastalaukassa Ville vaihtoi laukan, toiseen suuntaan korjasin asian ja jälleen pisteet paranivat huomattavasti. Ja lopulta, kuin pisteenä iin päälle, unohdin pitkästä aikaa radan ja tulin lopputervehdykseen ravissa.
Tuomari tuumasi: “voisitko kuitenkin tulla lopputervehdykseen laukassa, kuten kuuluu, niin saisit siitä numeronkin… ?”

Ei mitään muistikuvaa, että olisi pitänyt tulla laukassa… mutta ok, näin tehtiin. Pysähdys, tervehdys ja radalta vapaassa käynnissä.. Loppuprosentit 57,708% Luokkaa tuomaroivat Jaana Muurinen ja Anne-Mari Pekonen ja saimme jälleen hyviä ja rakentavia kommentteja jatkoa ajatellen.





Vaikka heitin n.8-10 irtopistettä muiden koulutuuppareiden iloksi taivaan tuuliin, oma fiilis oli kuin voittajalla. Ville liikkui hyvin ja kerrankin uskalsin!!

Lisäksi iloisia uutisia kisaviikolta!

HÄMEEN KENTTÄJOUKKUEET YKSI JA KAKSI OTTIVAT TUPLARÖKÄLEVOITON!

KULTAA JA HOPEAA!!!

UPEA SUORITUS!!

ONNITTELUT KOKO PORUKALLE !!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti