Tietoja minusta

Oma kuva
Olen -95 syntynyt ratsastaja Hämeenkyröstä. Sydämeltäni olen ehdottomasti kenttäratsastaja, mutta pidän kovasti myös koulu- ja esteratsastuksesta. Blogi kertoo hevoselämäni iloista ja suruista.

tiistai 3. tammikuuta 2012

Treeni plus muuta suunnittelua.

Huh huh… treenisuunnitelmat hevoille ja oma kuntovalmennus tulevaksi vuodeksi on plakkarissa, mustaa valkoisella.

Psyykkisen valmennuksen osalta asioita ei ole vielä ehditty lyödä lukkoon, mutta toivon että yhteistyö Riitan (Huhta-Hirvonen) tulee jatkumaan siitä mihin se syksyllä jäi.

Suunnitelmat ovat todellakin vasta suunnitelmia ja joka päivälle tehdään ns. “kalenterin rinnakkaistäyttöä” toteutuiko päivän ohjelma, miten se sujui tai jos tuli muutoksia, miksi ja mitä sitten tehtiin jne jne....

Kun on monta muuttuvaa tekijää, vaikka ihan aluksi vanhempieni työt tai työttömyydet, lomautukset tai muut taloudellisesti tosi isosti pakkaa sekoittavat jutut, niin tärkeinä elementteinä tulevat myös valmentajien aikataulut, sekä tietysti oma ja hevosten terveys, jää arvoitukseksi millaisia asioita pystytään oikeasti toteuttamaan vuoden aikana.

Nyt kun en ole vähintään syksyyn koulussa, on toiveissa löytää omien lisäksi joko ylläpitoon tai leasing osaava hevonen/ hevosia joilla voisi valmentautua ja kilpailla, sekä pönkiä vahvasti eteenpäin varsinkin koulussa, mutta myös esteillä tai kentässä.
Eli mikäli Sinulla on tarvetta luotettavalle työntekijälle, ekstraajalle, ratsastajalle tms. ota yhteyttä sähköpostiin....

Mutta kyllä, suunnitelma täytyy olla, vaikkakin se elää ja sitä paikkaillaan sitä myöden kun on tarvetta.

Lyhyen aikavälin treenisuunnitelmat tehdään meillä yleensä  kolmen kuukauden jaksoissa ja nyt on aikataulut sovittu tammi-, helmi- ja maaliskuulle.

Henkan kanssa vahvistava kuntovalmennus on aloitettu melko alkeista, koska sillä on ollut niin paljon kaikenlaisia lukkoja ja ongelmia. Nyt onkin enemmän kuin tärkeää, että se työskentelee aina oikein päin ja se olisi pääsääntöisesti tyytyväinen työskentelyyn. Sillä on nyt aluksi kaksi vahvistavaa kuntoharjoitusta viikossa, yksi mäkipäivä loivassa rinteessä, kaksi valmennusta - koulu tai esteet sekä yksi pitkä maastopäivä sekä puomiharjoitukset.

Kilpailuissa tullaan käymään ensin kilpailuharjoituksissa.
Ei ole kenellekkään soveliasta possuilla varsinaisilla kilpa-areenoilla J

Villen kanssa on pyritty pitämään joka talvi sellainen “kunnon romauttamis”-kausi jolloin sen kanssa ei tehdä paljoakaan muuta kuin humputellaan pitkin maita ja mantuja. En tiedä kuinka oikeaoppista tämä on, mutta ylikunto on mielestäni yhtä paha, ellei pahempikin juttu vammojen aiheuttajana kuin alikunto liiallisella yrityksellä. Tästä johtuen ns. tauon jälkeen Villen ohjelmassa on nyt vahvistavaa kuntoharjoitusta/ intervallit kolme kertaa viikossa, kaksi laukkaharjoitusta 350m/min sekä puomi-, koulu- tai estevalmennus.

Ohjelmat muuttuvat kahden tai kolmen viikon jaksoissa.

Ruokinnassa on myös tehty syksyn mittaan kokeiluja ja muutoksia. Heinän toimittaja on muuttunut, sekä teolliset valmisteet on jätetty lähes kokonaan ruokinnasta pois. Kauran lisäksi kaikille ruunalan asukkaille onkin tehty omat yrttiseoksensa niiden omien tarpeiden mukaisesti puhtaista hämeenkyröläisistä luomuyrteistä.

Ruunalan perusruokintaan kuuluu mm. nokkonen, joka on suosittu ja uskoisin että meidän tärkein rohto- ja puhtia antava ruokakasvimme. Se sisältää runsaasti hivenaineita ja vitamiineja.
Se poistaa väsymystä ja vaikuttaa verta puhdistavasti ja uudistavasti. Se myös poistaa virtsahappoja, lisää virtsan eritystä, edistää suoliston toimintaa ja kohottaa veren hemoglobiinia, vain muutamia asioita mainitakseni.

Lisäksi perussekoituksessa on mm. siankärsämöä, puna-apilaa ja voikukkaa, vadelmaa ja mustaviinimarjaa ja koivua sekä muita yleisiä yrttejä.

Yksi osa päivittäistä tallirutiinia on  Bemer - elektromagneettiterapia hoidot.

Useista käyttökokemuksista ja vakuutteluista huolimatta olin aluksi todella skeptinen ja mietin että “täysin turha mokomakin aparaatti“ .. mutta tein kuitenkin kuten vaadittiin ja käytin sitä säännöllisesti.

Todellinen “herääminen” tuli vasta nyt, kun Mr. Valkuainen saapui noin vuosi sitten talliin ja nyt olen itse nähnyt miten ensikertalainen hevonen siihen suhtautuu ja millaisia reaktioita se antaa.
Nykyään hoidan hevoseni  Bemerillä vähintään kaksi kertaa päivässä, mieluiten ennen ja jälkeen rasituksen.

Bemer vaikuttaa hevosen mikroverenkiertoon ja tätä kautta kudoksiin, aineenvaihduntaan sekä immuunijärjestelmään. Tämä esimerkiksi tukee haavojen ja rasitusvammojen parantumista, vahvistaa immuunijärjestelmää, parantaa suorituskykyä ja nostaa kestävyyttä. Se myös lyhentää palautumisaikaa suorituksen jälkeen (tässä kohtaa ei saa unohtaa niitä palauttavia loppuverryttelyjä ja loppukäyntejä, jalkojen kylmäyksiä jne. !! ) mutta myös tehostaa harjoittelua ja vähentää riskejä urheiluvammojen syntymiseen.
Bemerille on myönnetty CE tunnus lääkinnällisiä tuotteita koskevan EU asetuksen mukaisesti.   Bemeristä lisää tietoa tästä.

Seuraava valmennus on Ypäjällä, jossa Henkan kanssa pääsemme jälleen Anu Korppoon silmien alle kouluvääntöihin.

Maanantaina 16.1 2012 on luvassa Helsingissa Urheilugaala, jonne olemme lähdössä ystäväni Sussun (Susanne Hamarin) kanssa juhlimaan!!

Muistathan käydä äänestämässä vuoden sykähdyttävintä urheiluhetkeä !! 

2 kommenttia:

  1. Tuosta henkisestä valmennuksesta olisi tosi mielenkiintoista lukea lisää! Millaista yhteistyötä olet henkisen puolen valmentajan kanssa tehnyt, oletko kokenut että siitä on hyötyä jne. ?

    Samoin olisi mielenkiintoista kuulla tarkemmin minkälainen treeniohjelma hevosillasi pääpiirteittäin on.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kysymyksistä ja mielenkiinnosta!
    Vastailen parhaani mukaan ;)

    Minna

    VastaaPoista