Tietoja minusta

Oma kuva
Olen -95 syntynyt ratsastaja Hämeenkyröstä. Sydämeltäni olen ehdottomasti kenttäratsastaja, mutta pidän kovasti myös koulu- ja esteratsastuksesta. Blogi kertoo hevoselämäni iloista ja suruista.

lauantai 24. marraskuuta 2012

Hyppyjä ja kohtaamisia.

Aamu alkoi mukavissa merkeissä.

Lähdimme Tuiskun kanssa aamuratsastukselle järven taakse. Tuisku ratsasti Lobolla ja minä Henkalla. Lobolla oli vaatimattomasti sellaisen pienen voimalaitoksen verran virtaa, että sillä tuotti suunnatonta hankaluutta pysyä nahoissaan. Nauratti, kuinka innoissaan se oli maastolenkistä. Melkoinen teräsvaari!

Henkalla on vähän vähemmän pomppufiilistä kuin eilen, jolloin se luuli olevansa villi ja vapaa ja kokikin armottoman järkytyksen, kun huomasi minun vieläkin olevan sen selässä. Järkytys muuttui ketutukseksi ja se mm. peruutti, istui ojaan ja murjotti, mutta tänään sillä oli enemmänkin sellaista uhmaikäisen "itku-potku-raivari" -osastoa varsinkin, kun se ei meinannut laukassa pysyä sähkösaappaan perässä... sekös harmaan egoa puristi.

Sitten tuli kohtaaminen naapurin ravihevosen kanssa. Lobo näki sen jo kaukaa ja pysähtyi, jolloin Henkkakin pysähtyi Lobon perään. Ravihevonen ravasi lähemmäksi ja kun se oli kohdalla se pelästyi Loboa. Lobo pelästyi sen pelästymistä, jolloin Henkka, oikein mistään mitään tajuamatta, varmuuden vuoksi pelästyi ihan kaikkea ympärillä tapahtuvaa. Henkka suoritti sellaisen  ripeän "laillisen u-käännöksen", mutta käänsin sen takaisin Lobon perään, joka oli jo aikapäivää sitten rauhoittunut ja jatkoi Tuiskun kanssa matkaa, kuin mitään ei oli koskaan tapahtunutkaan.
Henkkaa tämä kaikki äksöni rauhallisella metsäautotiellä hetken vielä järkytti ja se kääntyikin poikittain tuijottamaan merkillisen kuusijalkaisen hevosen perään...

Päivällä menimme maneesille Villen kanssa. Pitkästä aikaa pääsin vihdoinkin hyppäämään sen kanssa. Edellisestä kerrasta olikin jo aikaa, viimeksihän Ville hyppäsi niissä Keravan SM:ssä.. jotka eivät silloin sujuneet ihan käsikirjoituksen mukaan....

Aluksi se oli hieman liiankin innokas, eikä oikein meinannut pysyä nahoissaan.
Teimme sellaista mukavaa pientä jumppaa ja kivaa oli :)

Tässä muutama videon pätkä treenistä:









Nyt, ei muuta kuin heinäkuormaa hakemaan... mukava pikku jumppa ratsastajalle myös !

1 kommentti:

  1. Sulle on haaste: http://tsratu.blogspot.fi/2012/11/challenge.html
    :)

    VastaaPoista