Tietoja minusta

Oma kuva
Olen -95 syntynyt ratsastaja Hämeenkyröstä. Sydämeltäni olen ehdottomasti kenttäratsastaja, mutta pidän kovasti myös koulu- ja esteratsastuksesta. Blogi kertoo hevoselämäni iloista ja suruista.

tiistai 13. marraskuuta 2012

Ville koulutunnilla

Tänään päästiin pitkästä aikaa Villen kanssa tunnille, opettajan silmän alle työstämään koulukiemuroita.

Hieman meinasi pitää kiirettä. Pääsin koulusta neljältä, mopolla kotiin 17 kilometriä ja maneesille lähdettiin viideltä. Onneksi Tuisku pääsi tänään tulemaan ja auttoi tallihommissa.

Nyt on kaikilla meidän hevosilla täys` talvinastotus alla ja Villelle tarvitsikin laittaa tunnille hieman normaalia enemmän suojaa jalkoihin. Sen takajalat tulevat niin pitkälle alle eteen, että varsinkin etujalat on syytä topata huolella, ettei tule haavoja.

Aluksi poni tuntui hieman jäykältä, toisaalta se ei ollut mikään ihme, sillä karsinassa jököttäminen ei välttämättä tee kovin notkeaksi.

Ehdin onneksi kävelyttää  ja alkuverrytellä sen huolellisesti.

Tunnin aluksi teimme ympyräkahdeksikkoa, sitten siirryttiin lävistäjällä taivutus- ja pohkeenväistöihin käynnissä sekä ravissa. Ville oli aluksi vasemmalle tosi jähmeä, mutta notkistui hyvää vauhtia. Sillä vain oli koko ajan niin kiire, ettei se meinannut malttaa  kuunnella ollenkaan.

Sitten kuvioon lisättiin päädyissä laukkaympyrät. Ne sujuivat ihan mukavasti, nyt jopa maltoin tehdä ne oikean kokoisina.
Sain muuten tuomarilta niistä viime kouluradalla lievää moitetta... olivat kuulemma olleet ihan liian pieniä......

Sitten vaihdettiin harjoitusta, tehtiin ravilisäyksiä ensin niin, että harjoitusravissa keskihalkasijalle ja siitä loppulävistäjä keskiravissa. Sitten tehtiin koko lävistäjä keskiravissa.

Ville oli jäätävän hyvä!! Se todellakin leijui, vahvalla perämoottorilla suoraan ylämäkeen. Fiiiiuuu...!
Todellakin tuntui tuulentyöntö ristiselässä.

Sitten teimme jonkin verran sulkuja ja pikkuhiljaa tunti alkoi ollakin jo ohi ja oli loppuravien aika.

Jäi todellla hyvä fiilis, ensi viikolla tätä lisää...

Niin ja ensi tunnille vaihdamme hieman erilaisen kankikuolaimen ja bridongin. Tämäkin oli hyvä, mutta ehkä hieman pehmeämpikaarinen kieli/kitalaki-osa olisi parempi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti